Yeni Bir Başlangıç

İnternet ile ilk tanışmam üniversite kütüphanesinde olmuştu. Sene 1994. Kullandığımız bilgisayarlarda sadece gopher protokolü vardı. HTTP vardı ama bizimkilere daha gelmemiş o günlerde. 1997 yılında ilk kişisel bilgisayarımı alıp İnternet’e bağlandığımda yaptığım işlerden biri e-posta adresi almak olmuştu. İzmir merkezli bir ISP olan Efes.net @artemis.efes.net şeklinde e-posta adresi veriyordu hem de POP3 destekli. Buradan hesap açınca aynı zamanda artemis.efes.net/kullanıcıadı şeklinde 1 MB lık evet yanlış okumadınız 1 (bir) megabaytlık web alanına sahip oluyordunuz. İlk web sitemi burada açmıştım. Her ne kadar İnternet Mahir gibi meşhur olamasak ta kendimce Welcome to My Home page sahibi olmak beni mutlu etmişti. Daha sonraki yıllarda adım soyadım .com şeklinde alan adı alıp bir web sitesi açmıştım. Bir kaç yıl öyle devam etti sonra alan adını yenilemedim ve heyecan da bitince kişisel bir web sitem artık yoktu.



2011 yılında bu sefer adım soyadım com.tr şeklinde bir alan adı aldım. Her ne kadar alan adında adım soyadım olsa da içerik olarak genelde network (Cisco) ve bilgi güvenliği ile ilgili paylaşımlar yaptım. İyi ki de açtığım Cisco blogunu adım soyadım şeklinde açmışım. Türkiye’den Azerbaycan’a oradan Amerika’ya kadar bu alanda benim marka olmama çok katkısı oldu. Son yıllarda pek içerik girmesem de bugün Cisco sertifikaları hakkında bilgi almak isteyen bir kullanıcı Google aramasında ilk sıralarda bloguma ulaşabiliyor.



Geldik günümüze. Network ve ağ güvenliği konuları dışında hayatın içinden konular yazmak için bir blog açayım dedim. Kah izlediğim bir dizi hakkında yorum kah okuğum bir kitabın tanıtımı kah yemek yediğim bir lokanta hakkında yorumlarımı bu blogta okuyabilceksiniz. Bir zamanlar kişisel blog modası vardı tekrar canlandırayım dedim yani.

Bir cevap yazın